Poslovna scena
StoryEditor

‘Veći prihod od smanjenja PDV-a iskoristit ćemo za zapošljavanje i investicije‘

19. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Globalna hrana, nositelj franšize za McDonald‘s predstavila je poslovne rezultate za 2012. godinu u kojoj su prihodi iznosili 251 milijun kuna.

U prošloj godini najveći lanac brze prehrane u Hrvatskoj imao je 14,5 milijuna gostiju, a investirali su 45 milijuna kuna. Prvenstveno se to odnosi na otvaranje jednog novog restorana na Vratima Jadrana u Rijeci, otvaranje još četiri nova McCaffea, ali i renovacije postojećih restorana. U ovoj godini očekuju otvaranje jednog restorana i to je tempo koji bi trebali držati narednih godina uz mogućnost ako se pruži prilika i za otvaranja dva u godini. Rast prihoda napravljen je usprkos teškim vremenima, a u Globalnoj hrani zadovoljni su kako su se prilagodili.

- U prošle tri godine investirali smo 85 milijuna kuna, a prihodi nam konstatno rastu. Trend koji smo započeli s doručkom primljen je dobro i to je prilika za dodatni rast. Također želimo postati vodeće mjesto za kavu i kolače kroz naše McCaffe. Treba istaknuti da smo povećali i broj zaposlenih, a i dalje plasiramo samo najbolje proizvode od najboljih kooperanata – rekao je Hrvoje Valent, voditelj odjela razvoja, pravnih poslova i odnosa s javnošću.Tijekom 2012. godine McDonald‘sove restorane posjetilo je milijun posjetitelja više no u 2011. godini, točnije njih 14,5 milijuna, pri čemu je serviran čak 4,238,171 cheeseburger, skoro jedan po svakom Hrvatu.

Pavel Pavliček, član uprave tvrtke Globalna hrana d.o.o., nositelja franšize McDonald‘s za Hrvatsku, zadovoljan je poslovnim rezultatima i smjerom u kojem kompanija- Sve u svemu, zadovoljni smo postignutim rezultatima s obzirom da 2012. godina nije bila poslovno laka zbog teških ekonomskih uvjeta. Otvorili smo nove McCaffee, preuredili postojeće restorane, otvorili drugi restoran u Rijeci, zaposlili nove ljude, a sve u sklopu našeg kontinuiranog razvoja u Hrvatskoj i plana da nastavimo s razvojem uzimajući u obzir trenutno gospodarsko okruženje – rekao je Pavliček.

Dodao je da u dogledno vrijeme očekuje ulazak još nekih međunarodnih lanaca kao što je prošle godine došao KFC, ali da su trenutno najveća im konkurencija lokalne pekare i prodavaonice pizza i sličnih proizvoda. Također pohvalili su se i društveno odgovornim ponašanjem, a Pavliček je rekao da su pokrenuli proceduru za otvaranje Ronald Mcdonald charity house za smještaj roditelja koji su pratnje svojoj djeci na lIječenju. Istaknuli su da su u takvoj kući u Americi boravili roditelji malene Nore Šitum, a u Hrvatskoj bi takav projekt mogao zaživjeti za četiri do osam godina, dok je u Češkoj za to trebalo deset godina. Za sve kupce najavili su i ove godine akcije, a veći prihod od smanjenja PDV-a iskoristiti će za dodatnu zapošljavanje i investicije. 

19. travanj 2024 10:59