Poslovna scena
StoryEditor

Većina čitatelja podržala print

27. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

U prošlotjednom Liderovom Fight Clubu vlasnik portala Index.hr Matija Babić i vlasnik Color Press Grupe Robert Čoban raspravljali su o tome ima li print snagu za porbu s novim tehnologijama.

U raspravu su se uključili i čitatelji, a u konačnici je ‘pobjedu‘ odnio Robert Čoban, odnosno 64 posto glasača vjeruje kako print ima snage nositi se s promjenama koje donose nove tehnologije. Matija Babić smatra kako je odgovoriti na pitanje ‘internet ili tisak‘ poput klađenja na utakmicu koja je već završila.- Internet je pobijedio, tisak je umro, samo pokojnika još nitko nije obavijestio - kaže.S druge strane, Robert Čoban kaže: ‘Zašto mislim da će print, točnije pojedini njegovi oblici, preživjeti i ekonomsku krizu i izazove novih tehnologija? Osnovni odgovor nalazi se u ljudskoj prirodi koja se mijenja i prilagođava novim navikama, ali su isto tako neki njeni ‘segmenti‘ identični vjekovima.‘

Liderov komentator karlo518 kaže pak kako tisak nije umro s pojavom televizije, pa neće ni zbog interneta. Barem ne još koje desetljeće. - A što se kvalitete novinarstva tiče, ono ne ovisi o tome putem kojeg se medija plasira. Loše novinarstvo jednako se (ne)prodaje i u tisku i na webu i na televiziji - stav je karla518.Lula pak misli kako je za instant generacije internet savršen medij. - Istina je - intenet je jeftin, brz i sve to...ali je isto tako površan, prizeman, s loše pisanim tekstovima, gomilom potpuno neprovjerenih informacija i da - jednako kao i tiskani mediji danas, podilazi najnižim ukusima publike, dapače stvara ih i jednako je ovisan o oglašivačima. U čemu je onda razlika? Sadržaj nije bolji, naprotiv lošiji je, samo je brže. A čemu ta silna brzina? - kaže lula.

Uključite se u raspravu u novom Fight Clubu - Krediti u Europskoj uniji.

03. svibanj 2024 07:16