Poslovna scena
StoryEditor

Vedrana Jelušić Kašić nova direktorica EBRD-a za Hrvatsku

22. Svibanj 2013.

Vedrana Jelušić Kašić imenovana je novom direktoricom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Hrvatsku te će 3. lipnja preuzeti vođenje zagrebačkog ureda EBRD-a od dosadašnje direktorice Zsuzsanne Hargitai, izvijestili su danas iz EBRD-a.

Hargitai, koja je zagrebački ured EBRD-a vodila od kolovoza 2010. godine, preuzima novu funkciju i u Londonu će raditi kao nova direktorica za strategiju i koordinaciju institucionalne politike. Na toj će funkciji biti zadužena za vođenje i koordinaciju pripreme strategija i razvoj proizvoda institucionalne politike, navode iz EBRD-a.

Vedrana Jelušić Kašić započela je s radom u londonskoj središnjici EBRD-a 1998. godine, a 2005. prelazi u zagrebački ured te preuzima upravljanje aktivnostima banke u sektoru agrobiznisa u Hrvatskoj i susjednim zemljama zapadnog Balkana. Nešto kasnije postala je regionalna koordinatorica za sve agrobiznis aktivnosti banke u jugoistočnoj Europi.

Prije dolaska u EBRD Jelušić Kašić radila je u talijanskoj Središnjoj depozitarnoj agenciji za vrijednosne papire u Milanu, Merrill Lynch u Bostonu, Hrvatskoj narodnoj banci te Raiffeisen banci u Zagrebu.

Diplomirala je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu te magistrirala međunarodnu ekonomiju i financije na Brandeis sveučilištu u Bostonu.

Zsuzsanne Hargitai u EBRD-u je od 1992. godine te je više od 16 godina vodila nekoliko ureda u zemaljama regije, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Makedoniju, Hrvatsku i Mađarsku.

Iz EBRD-a u priopćenju o imenovanju nove direktorice za Hrvatsku ističu i kako je Hrvatska ključna zemlja za EBRD s ukupnim dosadašnjim investicijama u iznosu od 2,75 milijarde eura od osnutka banke.

17. travanj 2024 07:48