29. svibanj 2015.

Vetropack Straža dovršila investicijski ciklus vrijedan 215 milijuna kuna

- Ova svečana prigoda dobar je trenutak da se još jednom podsjetimo kako je upravo izvoz ono što treba činiti okosnicu naše ekonomije. Vetropack Straža na pravi način se bavi stvarima koje su najvažnije za jačanje hrvatske ekonomije, proizvodnjom, izvozom i stvaranjem radnih mjesta, ali se brinu i o ulaganju u razvoj, tehnološki napredak i inovacije. U tim pojmovima sadržana je sva mudrost gospodarske politike - izjavila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Humu na Sutli prilikom svečanosti obilježavanja kraja investicijskog ciklusa Vetropack Straže.

Tako je ovim 215 milijuna kuna vrijednim investicijama uloženim u gradnju filtra za pročišćavanje otpadnih plinova i remont peći za proizvodnju obojenog stakla, jedini proizvođač staklene ambalaže u Hrvatskoj ispunio obavezu da emisije otpadnih plinova uskladi s najboljim praksama u svijetu.

Remontom peći za proizvodnju obojenog stakla trebala bi se osigurati bolja energetska učinkovitost i radni uvjeti, kao što bi se trebala još poboljšati kvaliteta staklene ambalaže. U sklopu ovog projekta nabavljeni su novi proizvodni i kontrolni strojevi, te je rekonstruirana proizvodna hala

- Otkako smo prije gotovo 20 godina postali dio švicarske Vetropack grupe u različite projekte vezane uz modernizaciju proizvodne tehnologije, infrastrukturu i organizaciju uloženo je više od 1,2 milijarde kuna – rekao je predsjednik uprave Vetropack Straže Tihomir Premužak, te dodao kako im je cilj zadržati vodeću poziciju na domaćem tržištu uz istovremeno jako regionalno učvršćivanje.

Prošle godine ova tvrtka je obilježila prodajom rekordnih 1,01 milijarde boca, i zabilježila rast prodaje od gotovo 10 posto, pri čemu je 77 posto proizvoda bilo plasirano na inozemna tržišta.