Poslovna scena
StoryEditor

Viadukt povećao gubitak za 20 milijuna kuna

26. Travanj 2013.

Gubitak Viadukt grupe u prvom ovogodišnjem tromjesečju iznosio je 23,7 milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju iznosio 2,7 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog nerevidiranog financijskog izvještaja Viadukta koji prenosi Zagrebačka burza.

Viadukt i društva kćeri u prvom su tromjesečju ostvarili ukupne prihode od 127,9 milijuna kuna, što je 11 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Prihodi od osnovne djelatnosti iznose 122,9 milijuna kuna i smanjeni su za 11 posto na godišnjoj razini. Ukupni rashodi od 151,7 milijuna kuna veći su za 4,3 posto u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine. Krajem ožujka, obveze Viadukt grupe prema dobavljačima bile su 179,8 milijuna kuna, a potraživanja od kupaca 131,7 milijuna kuna.

U osvrtu na prvo tromjesečje, u izvještaju se navodi da su najveći utjecaj na poslovanje imale vremenske prilike - duga zima s obiljem snijega, potom dugotrajno kišno razdoblje pa poplave. Sve je to na većini projekata onemogućilo željeni i planirani opseg radova i smanjilo prihode.

Usporeno, odnosno nikakvo odlučivanje to jest loše vođenje projekata glavnih investitora i dalje je značajka u poslovanju, dodaje se u izvještaju.

Ocjenjuje se da je razina ugovorenih poslova u Hrvatskoj zadovoljavajuća i omogućuje stabilno poslovanje idućih godina.

U skorom roku u Viaduktu očekuju potpisivanje ugovora za gradnju novog terminala Zračne luke Zagreb gdje će Viadukt izvoditi radove vrijedne 50 milijuna eura.

Osim u Hrvatskoj, Viadukt traži poslove u Rusiji, Turkmenistanu, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Alžiru i Libiji, kaže se u izvještaju.

Grupu Viadukt čine matica Viadukt i društva kćeri Viadukt Banovina, Viadukt Projekt, Viadukt Konstrukcije i Asfaltni proizvodni sustavi.

24. travanj 2024 20:29