Poslovna scena
StoryEditor

Viadukt u 2013. s dobiti od 3,7 milijuna kuna

13. Veljača 2014.

Viadukt i njegova društva kćeri ostvarili su prošle godine konsolidiranu neto dobit od 3,7 milijuna kuna, povećavši je u odnosu na 2012. godinu za 67,7 posto, pokazuju podaci iz Viaduktova financijskog izvještaja za prošlu godinu objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Tijekom prošle godine Viadukt Grupa, koju čine Viadukt d.d. i društva kćeri Viadukt Banovina, Viadukt Projekt, Viadukt Konstrukcije i Asfaltni proizvodni sustavi, ostvarila je prihod od 938,2 milijuna kuna, što je za 4,4 posto više nego prethodne godine.

Ukupni rashodi od 932,4 milijuna kuna veći su za 4,2 posto.

Među značajne poslovne događaje u prošloj godini Uprava Viadukta u financijskom izvještaju ubraja ugovorenu prvu fazu izgradnje putničkog terminala Zračne luke Zagreb te razne druge radove na lučkoj, komunalnoj i cestovnoj infrastrukturi.

U izvještaju se ocjenjuje da je razina ugovorenih poslova na domaćem tržištu zadovoljavajuća, što omogućuje stabilno poslovanje u idućim godinama.

Dodaje se kako je tvrtka aktivna u ugovaranju poslova u Rusiji, Turkmenistanu, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Alžiru i Libiji.

17. travanj 2024 01:30