Poslovna scena
StoryEditor

Victoria osiguranja preimenovana u ERGO

16. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Osiguravajuća društva Victoria preimenovana su u ERGO životno osiguranje d.d. i ERGO osiguranje d.d. Oba društva su podružnice ERGO Austria International AG, člana međunarodne osiguravajuće grupacije ERGO Insurance Group.

Odluka o promjeni naziva društava temeljena je, kako kažu u priopćenju za javnost, na strateškom cilju Grupe da uspostavi brand ERGO na svim operativnim tržištima u Europi, te na promijeni u vlasničkoj strukturi iz prosinca 2011. Tada je osiguranje ERGO Austria International AG preuzelo manjinske udjele koje je Österreichische Volksbanken - Aktiengesellschaft imalo u osiguravajućim društvima VICTORIA-VOLKSBANKEN u Austriji te Središnjoj i Istočnoj Europi.

Grupa ERGO objavila je kako smatraju da je hrvatsko tržište perspektivno, posebice imajući u vidu ulazak u EU.

- S promjenom branda naših društava u Hrvatskoj, ERGO Insurance Group želi simbolično izraziti svoju predanost daljnjim ulaganjima i razvoju na hrvatskom tržištu. Naši planovi uključuju nova ulaganja u prodajne kanale, kao i u diversifikaciju osigurateljnih proizvoda - objasnila je Elisabeth Stadler, predsjednica Upravnog odbora ERGO Austria International AG.

- Zamjena branda VICTORIA brandom ERGO dio je strategije Grupe da na svim tržištima posluje pod jednim brandom, što će nam omogućiti proširenje postojećih prodajnih kanala, kao i otvaranje novih alternativnih prodajnih kanala - poručuje Žarko Fatović, predsjednik Upravne ERGO životnog osiguranja d.d.

Promjene u nazivu Društava neće utjecati na ugovorne odredbe i ugovorenu razinu usluga koje su sadržane u postojećim ugovorima s klijentima i poslovnim partnerima.

08. svibanj 2024 00:47