Poslovna scena
StoryEditor

Viktor Lenac u Ukrajini preuzeo novi dok

22. Svibanj 2012.

Predstavnici brodogradilišta Viktor Lenac danas su u ukrajinskom brodogradilištu Pallada u gradu Khersonu preuzeli novi dok, nosivosti 8500 tona, izvijestili su iz tog kostrenskog brodogradilišta.

Dok je kompozitnog tipa s betonskim pontonima i čeličnim tornjevima, dugačak je 155,5 metara, širok 32,4 metra. Ugovor o kupnji novog doka s ukrajinskim brodogradilištem Pallada kostrensko brodogradilište je potpisalo u studenom 2011. Dok će biti dotegljen u Kostrenu u lipnju, a očekuje se da će biti u funkciji u srpnju ove godine. Iz brodogradilišta ističu da su ciljano tržište novog doka manji brodovi, prije svega tankeri za prijevoz kemikalija, zatim LPG brodovi, trajekti i manji putnički brodovi, manji brodovi za opći teret i kontejneri te preinake manjih offshore brodova.

Brodogradilište Viktor Lenac sada ima dva doka - dok 5, obnovljen početkom prošle godine, i dok 11, najveći dok brodogradilišta koji može primiti velike brodove. Uvođenjem trećeg doka Viktor Lenac povećava svoj kapacitet, prije svega fleksibilnost u prihvatu manjih brodova te oslobađa dio kapaciteta većih dokova, navode iz Lenca.

19. travanj 2024 00:07