Poslovna scena
StoryEditor

Vizek i Samodol protiv Bandićevog cijepanja Zagrebačkog holdinga

05. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Gradonačelnik Milan Bandić navodno je vrlo nezadovoljan pojedinim članovima Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga. Jučer se očekivala se smjena dva člana Uprave - Ante Samodola i Zdenka Milasa - ali naposljetku je hitna sjednica Skupštine Holdinga, kojom Bandić predsjedava, imala teme: “Odnos članova Uprave” i moguće smanjenje broja članova Nadzornog odbora.

Ovaj je dvojac, kako prenosi Jutarnji list, nedavno na jednoj sjednici Uprave iznio svoja stajališta da plan izdvajanja društva i njihova moguća privatizacija nisu potkrijepljeni dugoročnim financijskim planovima, niti studijama opravdanosti.

- Na sastanku je iznesen stav da ove konceptualne razlike među članovima Uprave i Nadzornog odbora neće moći još dugo funkcionirati. Nije bilo povišenih tonova, Bandić je uglavnom držao monolog, a dojam je da je Upravu i Skupštinu društva pozvao na jedinstvo – tvrdi neimenovani izvor.

Bandić se, prema njemu, razbjesnio još u srijedu jer je sa sjednice Nadzornog odbora skinuta točka dnevnog reda o izdvajanju sedam podružnica Holdinga u trgovačka društva. Predsjednik NO Vlado Leko, povukao je točku jer su dva člana Nadzornog odbora, Maruška Vizek i Hrvoje Šimović, dala izdvojena mišljenja o toj točki.

Dva člana NO, naime, dala su ista mišljenja o novim trgovačkim društvima i planu privatizacije kao Samodol i Milas dva tjedna ranije. Zbog toga je odgođen cijeli postupak izdvajanja podružnica u trgovačka društva i registracija na Trgovačkom društvu.

Prema navodima Jutarnjeg, Maruška Vizek i Hrvoje Šimović protive se izdvajanju trgovačkih društva: Čistoće, AGM-a, GSKG-a, Tržnica, Stanogradnje i Robnih terminala.

Šimović je tako kazao kako‘ bez jasnih odgovora na mnoga pitanja, smatra da se radi o ishitrenoj odluci‘. Vizek je, pak, kolegama poručila kako ‘sa žaljenjem mora utvrditi da je plan podjele trgovačkog društva nepotpun i kako ne sadrži dovoljno informacija da bi se donijela kvalitetna odluka‘. Vizek i Šimović su stari članovi Nadzornog odbora i jedini kadrovi koje je Bandić nakon preuzimanja tvrtke odlučio poštedjeti smjena.

24. travanj 2024 02:21