Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Vlasničke promjene: S. Matić preuzeo PPK Valpovo, Majher ustupa radio stanice supruzi

Stipo Matić
Stipo Matić
Goran Litvan

Stipo Matić izravno je preuzeo vlasništvo tvrtke PPK Valpovo d.o.o. od tvrtke PP Orahovica iz Zdenac. Ujedno je temeljni kapital tvrtke smanjen sa 89,66 milijuna kuna na 12,66 milijuna.

Tvrtka MACA LM d.o.o. iz Zagreba vlasnički je preuzela tvrtku za emitiranje RTV programa RADIO TRSAT d.o.o. iz Rijeke od tvrtke CRATIS RETIS d.o.o. iz Zagreba, koja je u stečaju. Ista vlasnička operacija provedena je u tvrtki RADIO BROD-INFORMIRANJE I MARKETING iz Slavonskog Broda To ne bi trebalo uzrokovati programske promjene, jer je direktor RADIO TRSATA ostao Josip Majher, koji je i vlasnik CRATIS RETISA, dok je vlasnica MACE LM Josipova supruga Jasmina Lisak Majher. Direktor RADIO BRODA ostao je Srđan Hasić Vuđan.

Sandra Brajković-Fonović nova je vlasnica tvrtke AKTIVA SOL d.o.o. iz Pazina umjesto Đanija Fonovića. Ona je i dosad bila direktorica tvrtke.

Tvrtka Ernst & Young d.o.o. iz Zagreba nije više u vlasništvu češke podružnice ERNST & YOUNG AUDIT s.r.o. iz Praga. Suvlasnici ostaju ciparska podružnica ERNST & YOUNG CEA (SOUTH) SERVICES LIMITED iz Nikozije i krovna tvrtka iz Zagreba ERNST & YOUNG HOLDING d.o.o.

Rumunjski državljanin Aurelian Die iz Ploeštija novi je vlasnik i jedini član uprave tvrtke GROM d.o.o. iz Rovinja umjesto Paola Beninija iz talijanske Poleselle. Ta odluka od 18. prosinca 2018., objavljena 29. prosinca, već je druga vlasnička i upravljačka promjena u manje od mjesec dana.

Paolo Benini je 30. studenoga zamijenio kao vlasnik i član uprave svog zemljaka Sergia Boalinija iz Ferrare, koji je rovinjsku veleprodajnu tvrtku osnovao u listopadu 2016., a već sljedeće godine je ostvario 22 milijuna kuna prihoda uz pozitivno poslovanje.

Mario Bašić više nije vlasnik i direktor tvrtke MARITIM BAIĆ d.o.o. iz Glavine Donje (Imotski). Novi vlasnik je Marin Bašić, a direktor Lujo Šućur.

>>>Vlasničke promjene u tvrtkama Jake Andabaka, Petra Graše, Ivana Brzovića…

Nuša Torbica nova je suvlasnica i direktorica tvrtke MADREA d.o.o. umjesto Saše Pešut. Druga dvojica suvlasnika, Tomislav Pamuković i Roko Živković ostali su direktori, a sjedište tvrtke preseljeno je iz Zaboka u Zagreb.

Ljuk Lekaj nije više suvlasnik ni direktor tvrtke LEKAJ d.o.o. iz Zadra. Vičenc Lekaj ostao je jedini vlasnik i član uprave/direktor.

Tvrtka ENROCA d.o.o. iz Zagreba dobila je u prosincu dvoje novih suvlasnika – najprije Stevena Henryja Hochmana, a onda Elicu Slakvovikj, pa sad ima 14 suvlasnika.

Toni Lakošeljac izašao je iz vlasničke strukture tvrtke ASSEQUI GRUPA d.o.o. iz Pazina, pa je Filip Brajković sad jedini vlasnik, i predsjednik uprave. Lakošeljac je prokuru zamijenio mjestom člana uprave, koja je dobila i trećeg člana, Đanluku Gržinu.

Petar Pavić vlasnički je preuzeo tvrtku ETNO CETINA d.o.o. iz Srijana (Omiš) od Ane Pavić. Postao je i direktor tvrtke umjesto Tomislava Pavlinušića i dodatno registrirao tvrtku za poslove ponajviše iz područja nekretninskog biznisa i graditeljstva.

Milan Kužet preuzeo je vlasništvo tvrtke CHEERS d.o.o. iz Crikvenice od Vladimira Mađara. Kužet je i dosad bio direktor.

Sabrina Bulat preuzela je tvrtku ŽAL d.o.o. iz Rijeke od Borisa Štefana, koji je dosad i upravljao tvrtkom. Za novog direktora postavila je Marija Mađera.

Luka Marović pridružio se Branimiru Maroviću kao suvlasnik tvrtke MGM d.o.o. iz mjesta Mravince (Solin). Njih dvojica i dosad su upravljali tvrtkom kao članovi uprave/direktori.

Komentari