Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Vlasnik Zvečeva Zdravko Alvir postao savjetnik, Ivica Božan novi predsjednik Uprave

Zvečevo
Goran Litvan

U Sudskom registru ovih su dana objavljene promjene u upravljačkoj strukturi Zvečeva d.d.. Većinski vlasnik tvrtke Zdravko Alvir – koji ima 59,74 posto dionica – podnio je još krajem studenoga ostavku na mjesto predsjednika uprave, na njegovo mjesto imenovan je Ivica Božan, Krunoslav Alvir postao je član uprave, a Anto Alvir ostao je prokurist. Također, dosadašnji član nadzornog odbora Anđelko Jerković postao je predsjednik NO-a umjesto Tomislava Alvira, a iz NO-a su izašli i Toni Kozina i dr. Vladimir Gašparović. U NO-u su uz Jerkovića ostali Ante Gojević, Hrvoje Alvir i Anica Đurina.

Zdravko Alvir, Ivica Božan

Ivica Božan (38) došao je u Zvečevo s mjesta predsjednika Uprave J&T banke (bivša Vaba banka). Prije toga obavljao je više funkcija u Splitskoj i Unicredit banci u Hrvatskoj i Austriji. Krunoslav Alvir (35) u Zvečevu radi od 2002.

Zdravko Alvir (60) bio je predsjednik uprave Zvečeva od 2001. do 2014., kad poziciju prvog čovjeka prepušta Marinu Pucaru i preuzima prokuru. Nakon  Pucarovog odlaska, u rujnu 2016. vratio se u ured predsjednika Uprave, a sad se povukao na savjetničku poziciju.

Iz Zvečeva nismo dobili odgovor na pitanje koji su razlozi ovih promjena. No, požeška kompanija više godina zaredom posluje s gubicima i u predstečajnom je postupku. U tijeku je izrada plana financijskog restrukturiranja, za što je angažiran Deloitte. Sad ta konzultantska kuća zbog sukoba interesa neće moći potpisati reviziju za 2018. (za što je bila angažirana 30. kolovoza), pa je Skupštini predloženo da 19. veljače za revizora umjesto Deloittea izabere BDO Croatiju.

Komentari