Poslovna scena
StoryEditor

Vlatko Cvrtila novi dekan VERN‘a

02. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Stručno Vijeće Veleučilišta VERN‘ izabralo je Vlatka Cvrtilu na mjesto dekana u četverogodišnjem mandatu.

-U skladu s VERN‘ovim strategijskim okvirom razvoja, koji je usklađen s temeljnim strateškim razvojnim dokumentom EU – Europe 2020, profesor Cvrtila radit će na daljnjoj afirmaciji i razvoju VERN‘a kao europskog visokog učilišta u visokoobrazovnom sustavu Republike Hrvatske, unutar europskog visokoobrazovnog prostora-javljaju s VERN‘a.

Vlatko Cvrtila ugledni je sveučilišni profesor, bio je dekan i prodekan Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, savjetnik predsjednika Republike i predsjednice Vlade RH.

-Razvojna strategija Veleučilišta VERN‘ usklađena je sa strateškim razvojnim dokumentom Europske Unije – EUROPE 2020, koja podrazumijeva podizanje udjela visokoobrazovanog stanovništva Unije na 40 posto. Smatram da VERN‘ovi obrazovni modeli mogu znatno doprinijeti ostvarenju ciljeva iz tog dokumenta, razvoju našeg društva, obrazovanja općenito te podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u EU okruženju. Veseli me što ću sudjelovati u razvoju VERN‘a kao europskog sveučilišta-kazao je Cvrtila.

-Profesor Cvrtila dolazi na mjesto dekana VERN‘a u pravo vrijeme, kad intenziviramo naše djelovanje u europskom visokoobrazovnom prostoru i profiliramo se kao europsko visoko učilište. Uvjeren sam da će Vlatko Cvrtila, kao akademski čelnik VERN‘a, doprinijeti daljnjem razvoju VERN‘a i ostvarenju njegovih strateških ciljeva te kvaliteti visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj-kazao je Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća.

19. travanj 2024 08:33