Poslovna scena
StoryEditor

Vrdoljak: Nećemo dozvoliti gašenje Petrokemije, iako je puno onih koji žele da propadne

20. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Danas je u Kutini održana Glavna skupština Petrokemije d.d., na kojoj je bilo prisutno 78,6% od ukupno 4.436.447 glasova.

Glavna skupština donijela je odluku o pokriću gubitaka, kao i o davanju razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora. Prihvaćena je odluka o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala Društva radi pokrića gubitaka, te odluka o povećanju temeljnog kapitala Društva ulozima u novcu uz djelomično isključenje prava prvenstva postojećih dioničara. Glavna skupština izglasala je i uvjete dokapitalizacije, koja će se odvijati u tri kruga i u kojoj bi se trebalo prikupiti temeljnog kapitala u iznosu do 500 milijuna kuna.

„Puno je onih koji žele da Petrokemija propadne, ali još je više onih koji to neće dozvoliti. Moja je poruka ovdje iz Kutine: ne damo da Petrokemiju ugase, to je ključna hrvatska strateška industrija“, istaknuo je na Glavnoj skupštini predstavnik većinskog vlasnika, Republike Hrvatske, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Broj članova Nadzornog odbora tvrtke smanjen je s 9 na 7, a za novog člana NO Petrokemije d.d. danas je izabran Branimir Fleković, dipl.oec. iz Zagreba.

26. travanj 2024 04:41