Poslovna scena
StoryEditor

Vrši li stečajni upravitelj Gredelja pritisak na radnike?

29. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Nezavisni hrvatski sindikati uputili su danas pismo stečajnom upravitelju TŽV Gredelja Peri Hrkaću u vezi informacija o otkupu tražbina radnika.

U pismu iz Nezavisnih hrvatskih sindikata navode kako su iznenađeni informacijama objavljenim u medijima vezano uz pisma radnicima TŽV Gredelj, koja im je u ime jednog svojeg klijenta uputio jedan odvjetnički ured te kao se u pismima navodi da je neimenovani klijent spreman otkupiti preostale priznate tražbine svakog pojedinog radnika TŽV Gredelj za 50 posto vrijednosti. Iz sindikata navode kako je radnicima rečeno da je ponuda dijeljena od strane „dijela šefovske strukture“ te kako ona zapravo ima težinu „uzmi ili ostavi“, jer je u ponudi jasno navedeno kako „iznos nije podložan pregovorima“.

Nezavisni hrvatski sindikati u pismu također navode kako je radnicima najavljeno potpisivanje ugovora unutar tvorničkog kruga. Iz sindikata naglašavaju kako to ne bi bilo moguće bez odobrenja Pere Hrkaća te smatraju kako je neprihvatljivo da stečajni upravitelj sudjeluje u pritisku koji se vrši na radnike.

03. svibanj 2024 10:05