Poslovna scena
StoryEditor

Vukovarski inkubator primio prvih osam stanara poduzetnika

25. Svibanj 2016.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i direktor Vukovarske razvojne agencije (VURA) Davor Foriš na konferenciji za novinare u srijedu predstavili su stanare Poduzetničkog inkubatora, koji se nalazi u Gospodarskoj zoni Vukovar i u kojem se trenutačno nalazi osam poduzetnika početnika.

Riječ je o tvrtkama Vupro j.d.o.o., Staklo Vukovar d.o.o., Konvis d.o.o., Ister j.d.o.o., Istros – montaža j.d.o.o., obrtu Dev Chapter te poduzetnicima Mario Božanović i Zorana Grozdanić, koji se bave IT tehnologijom, obnovljivim izvorima energije, proizvodnjom obuće, dentalnim modelarstvom i proizvodnjom stakla te trenutačno zapošljavaju 20-tak osoba.

Direktor VURE Davor Foriš podsjetio je kako su ugovori između VURA-e kao upravitelja Poduzetničkog inkubatora Vukovar i poduzetnika – stanara Poduzetničkog inkubatora Vukovar potpisani polovinom svibnja, a s poslovanjem stanari započinju od 1. lipnja. Još su za iznajmljivanje preostala dva poduzetnička lokala, naveo je.

- Stanari Poduzetničkog inkubatora trenutno zapošljavaju 20-tak osoba, a prema njihovim projekcijama planirano je zapošljavanje još 40-tak osoba do 2018. godine. Ovo je prva zgrada u koju su počeli useljavati stanari poduzetnici, a nadamo se da će tijekom idućih desetak mjeseci biti završena i zgrada Polya, u kojoj će moći nastaviti proizvodnju, kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

23. travanj 2024 20:49