Poslovna scena
StoryEditor

Za 23 menadžerske pozicije tisuće prijava

19. Svibanj 2012.

U Brodosplitu je trenutačno 3500 ljudi, od kojih velik dio ne radi jer nema posla, no nekoliko je brodova ugovoreno, zato je važno da ljudi koji rade na projektiranju daju maksimum i rade bržim tempom.

Njih sada treba dodatno motivirati. Najavljujem da ćemo svim ljudima koji rade na projektiranju dati primjerenu nagradu kad postanemo vlasnici brodogradilišta. Trenutačno je najvažnija stvar za Brodosplit da se što prije otvori konkretan posao na gradnji broda - poručuje svojim budućim radnicima Tomislav Debeljak, vlasnik DIV-a koji bi nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, što se uskoro očekuje, trebao postati i vlasnik splitskoga brodogradilišta.

Brodosplit je, inače, s nizozemskom kompanijom Jumbo Shipping sredinom prošle godine potpisao ugovor o gradnji broda za prijevoz teških tereta, s opcijom gradnje još dvaju. Prvi se brod gradi, a opciju za gradnju drugog broda osnažila je odluka o skorašnjem završetku privatizacije. Osim tih brodova DIV trenutačno pregovara, kaže Debeljak, o gradnji još četiriju. Na oglase koje je tvrtka raspisala za 23 ključna menadžerska mjesta u Brodosplitu stiglo je, dodaje, nekoliko tisuća prijava.

- Jako smo zadovoljni odazivom i kvalitetom kandidata. Nakon filtriranja ostalo ih je od 400 do 500 kandidata. Razgovori za ključna radna mjesta već su počela. Očekujem da ćemo na ljeto imati cijelu ekipu. Kombinirat ćemo najbolje ljude iz DIV-a i najbolje kandidate koji su se javili na natječaj - kaže Debeljak. Ponovio je da u Brodosplitu planiraju ozbiljno ulagati u vjetroenergiju.- Namjeravamo sagraditi najveću, najjeftiniju i najproduktivniju tvornicu stupova za vjetroelektrane u svijetu. Ne planiramo se sa svojim brendom naći u srazu s velikim globalnim igračima, nego biti njihovi partneri - kaže Debeljak. U sljedećoj fazi planiraju proizvoditi i lopatice za vjetroelektrane.

19. travanj 2024 02:07