Poslovna scena
StoryEditor

Za 288 radnika Podravke 37 milijuna kuna otpremnine

16. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Uprava Podravke je prije dva tjedna donijela odluku o izradi Programa zbrinjavanja viška radnika uz isplatu otpremnina, a iako je najavljeno otpuštanje 200 radnika - radi optimizacije troškova, u današnjoj se obavijest na Zagrebačkoj burzi ističe kako je zbrinuto njih 288.

Iz kompanije su priopćili kako će se za zbrinjavanje tih radnika izdvojiti gotovo 37 milijuna kuna. Riječ je, napominju, o prvom krugu zbrinjavanja putem stimulativnih otpremnina, dok je drugi krug predviđen za jesen. Kompanija očekuje kako će taj iznos biti isplaćen kroz redovno poslovanje u roku od 15 mjeseci. 

- Radnicima kojima radni odnos prestaje najkasnije s danom 1. rujna 2012., isplatit će se stimulativna otpremnina od 4 tisuće kuna neto za svaku navršenu godinu rada u Grupi Podravka, a radnicima koji će biti obuhvaćeni drugim krugom Programa zbrinjavanja, te im radni odnos prestaje do 30. studenog 2012., isplatit će se otpremnina u iznosu od 3 tisuće kuna neto za svaku navršenu godinu rada u Grupi Podravka - stoji u obavijesti.

Dodaju kako je Program zbrinjavanja radnika prošao proces savjetovanja s Radničkim vijećem. Za otpremnine će biti isplaćeno od 40 tisuća do 164 tisuća kuna po radniku, ovisno o godinama staža provedenog u Grupi Podravka.

20. travanj 2024 05:15