Poslovna scena
StoryEditor

Za Badel zainteresiran i Škegrin Quaestus

02. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Za investiranje u Badel interes je pokazalo pet ulagača, a među njima je i FGS Quaestus Borislava Škegre. On nije htio komentirati moguće planove hoće li predati obvezujuću ponudu, a što će, kao i svi ulagači, odlučiti nakon dubinskog snimanja kompanije.

Rok za podnošenje obvezujućih ponuda je 15. lipnja, nakon čega će se razmatrati najbolji ulagač. Odluka o najboljoj ponudi trebala bi se donijeti u roku 30 dana od predaje obvezujućih ponuda. Uz Quaestus, navodno je zainteresiran još jedan domaći ponuđač te tri strana, piše Večernji list.

U roku od mjesec dana trebala bi biti nastavljena predstečajna nagodba tvrtke, koja je lani prekinuta zbog istrage poslovanja od 2009. koju je pokrenula Porezna uprava. Njezin je nastavak bitan kako bi se mogla izglasati dokapitalizacija budućeg ulagača. Pretpostavke su da je Badelu potreban kapital od najmanje 150 mil. kuna. Država u Badelu ima oko 78% udjela, te i nju interes za tu kompaniju zadovoljava i nada se pozitivnom ishodu.

Država bi trebala odlučiti o otpisu 70% duga uz pretpostavku da i banke to učine. Potrebno je provesti i zamjenu duga za nekretnine koje prethodno treba procijeniti, a što je osjetljivo zbog slučaja Spačva. Osim toga, još je neizvjestan ishod sudskih tužbi bivšeg čelnika Badela Ante Perkovića. Predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović kaže kako bi bilo dobro da presude budu što prije gotove. Tvrdi da i ishod predstečaja ne bi trebao biti problem.

19. travanj 2024 19:21