24. svibanj 2015.

Za brži razvoj potrebno 30 do 50 milijuna eura svježeg kapitala

Jasmina Trstenjak
Jasmina Trstenjak

Nacionalna aviokompanija Croatia Airlines (CA) spremna je za ulazak strateškog partnera. On je dobrodošao jer bi nam omogućio brži razvoj, a naša je želja da uđe kroz dokapitalizaciju. Vjerujemo da je red veličine od 30 do 50 milijuna eura svježeg kapitala dovoljan. Ako se ne nađe partner, možemo i sami održivo poslovati, samo što će razvoj kompanije biti sporiji.

Istaknuo je to čelni čovjek CA Krešimir Kučko na press putovanju u Split gdje je CA predstavio rezultate restrukturiranja i planove za budućnost.

- Prvi puta nakon 2007. CA je ostvario neto dobit u 2013. i 2014. Poslovali smo pozitivno jer smo se držali dogovorenog i prolazili sve mjere strateškog, operativnog i financijskog restrukturiranja, i to čak štreberski, te racionalizirali poslovanje iz čega su proizašle uštede. Nemamo više gubitke, a nove ne stvaramo. Nemamo ni dugovanja. Možemo reći da je ‘clean start‘ učinjen i preduvjet za privatizaciju ostvaren - naglasio je predsjednik Uprave CA koji vjeruje da bi poziv zainteresiranim investitorima mogao biti pripremljen u sljedećih pola godine ili manje.

Pritom je napomenuo da potencijalni partner može imati strateški interes, ali i čisti financijski te da on ne mora nužno biti neka aviokompanija, već, primjerice, investicijski fond koji je čak i poželjnija opcija.

Što se planova za budućnost tiče, ove se godine planira završetak restrukturiranja, što je preduvjet održivog poslovanja. Također, planiraju se nove komercijalne suradnje, redizajn flote i uvođenje trećeg tipa zrakopolova u što skorije vrijeme. Spomenuta je nabavka zrakoplova sa 100 sjedala pri čemu se kao najbolj izbor nameće zrakoplov Embraer kojih ima veliki broj u upotrebi i gotovo ne postoji aviokompanija koja ih nema. Nastavlja se i izvođenje svih planiranih pregleda, modifikacija i ostalih radova na zrakoplovima, a pokrenuli su i neke aktivnosti s ciljem povećanja ostalih prihoda. Vlastitim novcima koje su dobili od prodaje imovine izgrađen je treći hangar, što omogućuje širenje usluga tehničkog održavanja vlastitih zrakoplova i zrakoplova inozemnih avioprijevoznika.