Poslovna scena
StoryEditor

Zaba potvrdila: Živaljić je mandatar za sastav nove Uprave

01. Veljača 2014.

Miljenko Živaljić, član Uprave Zagrebačke banke za financije, mandatar je za sastav nove Uprave te banke, koja će s novim mandatom otpočeti u veljači iduće godine, potvrdili su iz banke informaciju koju je Lider donio prošloga tjedna.

Nadzorni odbor Zagrebačke banke na jučerašnjoj je sjednici, u skladu sa Statutom banke, odredio Miljenka Živaljića, člana Uprave Zagrebačke banke za financije, mandatarom za sastav Uprave Banke u narednom mandatu. Time je Živaljić dobio ovlaštenje predložiti Nadzornom odboru sastav nove Uprave Zagrebačke banke, navodi se u priopćenju.

Na čelu Zagrebačke banke već 22 godine je Franjo Luković, kojemu iduće godine istječe redoviti 4-godišnji mandat. 

Iz Zagrebačke su banke krajem prošlog tjedna potvrdili da je u tijeku redoviti proces konzultacija i priprema za imenovanjem Uprave Zagrebačke banke u idućem mandatu, koji će otpočeti u veljači 2015. godine, po isteku tekućeg mandata Uprave.

Kako se navodi u priopćenju nakon sjednice Nadzornog odbora, postupak imenovanja Uprave u idućem mandatu podložan je daljnjim unutargrupnim i regulatornim suglasnostima.

Naredni mandat Uprave će započeti istekom postojećeg mandata, 6. veljače 2015. godine, napominju iz Zagrebačke banke i najavljuju da će pravovremeno obavijestiti o imenovanju Uprave u novom mandatu.

U priopćenju se prenosi i izjava Živaljića koji ističe da Zagrebačka banka drži vodeću poziciju na hrvatskom tržištu te je stalnim učenjem i uvođenjem inovacija trajno fokusirana na stvaranje dodatnih vrijednosti za klijente.

Kompleksno makroekonomsko okruženje, značajno izmijenjen regulatorni okvir, nove tehnologije i konkurencija, postavljaju zahtjeve za stalnom prilagodbom kreditnih institucija. Kontinuitet u vođenju poslova Zagrebačke banke je važan faktor stabilnosti i jamstvo da će banka nastaviti uspješno poslovati, naglašava uz ostalo Živaljić.

Miljenko Živaljić (1961.) diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a od 2007. član je Uprave Zagrebačke banke, u kojoj se zaposlio 2006. na mjestu direktora Upravljanja financijama.

Živaljić je prije Zagrebačke banke radio na rukovodećim pozicijama u Francku, na Hrvatskoj radio televiziji, u gradu Zagrebu i u INA-OKI-ju.

Više o temi pročitaje u ovotjednom broju Lidera.

28. travanj 2024 11:01