01. lipanj 2012.

Zagrebačka banka raspisala natječaj za dodjelu donacija

lider.media
lider.media

Zagrebačka banka raspisuje 750 tisuća kuna vrijedan 14. Natječaj za dodjelu donacija. U njemu mogu sudjelovati organizacije, udruge, klubovi i društva kojima je potrebna financijska pomoć za realizaciju projekata koji neposredno ili posredno utječu na poboljšanje kvalitete života društvene zajednice.

Natječaj ima tri kategorije, a u svakoj se dodjeljuje ukupni iznos od 250 tisuća kuna. Kategorije ovogodišnjeg natječaja su: djeca i mladi – projekti vezani za razvoj samosvijesti i socijalnih vještina kod djece i mladih, inovativnost – poticanje inovacija koje doprinose napretku na svom području djelovanja te imaju korist za društvo općenito i humanitarno djelovanje – projekti koji pridonose unapređenju kvalitete života.

Za svaku od ovih kategorija Komisija, čiji su članovi ugledni stručnjaci iz određenog područja djelovanja, odabire pet projekata koji ulaze u uži izbor za donaciju Zagrebačke banke, što čini ukupno 15 projekata. I ove će se godine građani moći opredijeliti za svoje favorite. Tako će 15 projekata, koje je Komisija izdvojila kao najbolje, biti prezentirano na službenim stranicama Natječaja na društvenoj mreži Facebook.

Svi korisnici Facebooka imat će tako priliku svojim glasovima podržati projekte, a iznos donacije dodijeljen svakom od projekata bit će proporcionalan broju prikupljenih glasova putem Facebooka, s time da će svakom projektu biti dodijeljen inicijalni iznos od 10.000 kuna. Svi zainteresirani svoje projekte mogu prijaviti do 15. srpnja 2012., a glasovanje putem Facebooka odvijat će se od 14. rujna do 28. rujna 2012., kada će biti poznati rezultati Natječaja.