20. studeni 2014.

Zagrebačka pivovara gradi novi logistički centar vrijedan 38 milijuna kuna

Miro Soldić
Miro Soldić

Polaganjem kamena temeljca danas je u Zaprešiću obilježen početak gradnje novog logističkog, distributivnog i komercijalnog centra Zagrebačke pivovare. Radi se o 38 milijuna kuna vrijednoj investiciji, a nakon planiranog dovršetka u šestom mjesecu, centar na površini od 43 tisuće kvadrata biti će distributivno središte Zgrebačke pivovare za cijelu Hrvatsku.

Radove je otvorio predsjednik uprave Zagrebačke pivovare Sergey Yeskov u društvu gradonačelnika Zaprešića Željka Turka, direktora logistike i planiranja Molson Coorsa za Središnju Europu Nenada Banjca i direktorice tvrtke AB gradnja koja izvodi radove, Marije Janžetić.

Početak radova na ovoj projektu korak je bliže nažem konačnom cilju da stvorimo najfunkcionalniji centar jedne kompanije iz FMCG sektora u Hrvatskoj. Centralizacija operacija zasigurno će doprinijeti kvaliteti našeg poslovanja i proizvoda – poručio je Yeskov.

Ova investicija koju danas započinjemo je po važnosti u prve tri investicije Molson Coorsa u Europi – istaknuo je Nenad Banjac, dodavši kako ni u jednoj državi do sada nisu tako brzo dobili sve potrebne dozvole kao u Zaprešiću.

Taj kompliment godio je gradonačelniku Turku koji je obećao da će grad Zaprešić ispoštovati svoje obećanje o izgradnji komunalne infrastrukture.

Nadam se da ćemo za sedam mjeseci na ovom istom mjestu popiti pivo povodom otvorenja ovog centra – za kraj je poručio Turk.