11. rujan 2015.

Zagrebačka pivovara u novom ruhu od 38 milijuna kuna

Miro Soldić
Miro Soldić

[gallery columns="5" ids="227107,227108,227109,227110,227111"]

Ova investicija potvrđuje da se isplati ulagati u Hrvatskoj i da trebamo vjerovati u hrvatske radnike, javnu upravu i državu

Tako je poručio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na otvaranju logističkog, distributivnog i komercijalnog centra Zagrebačke pivovare u Zaprešiću. Riječ je o investiciji teškoj 38 milijuna kuna koja se prostire na 43 tisuće metara kvadratnih, a to je samo manji dio ulaganja Zagrebačke pivovare, odnosno Molson Coors-a u Hrvatskoj.

- U zadnjih deset godina Zagrebačka pivovara ima preko 780 milijuna kuna kapitalnih ulaganja, od čega 114 milijuna samo u prošloj godini. Takvim ulaganjima podržavamo razvoj kompletnog hrvatskog gospodarstva – istaknuo je Sergey Yeskov, predsjednik uprave Zagrebačke pivovare.

Direktor logistike i planiranja Molson Coorsa za Središnju Europu, Nenad Banjac, kazao je kako ovaj novoizgrađeni objekt, koji je niknuo u samo osam mjeseci, mijenja sliku Hrvatske kao zemlje koja sporo izlazi u susret stranim investitorima. Vrdoljak je poručio kako je sigurno da će domaća ekonomija rasti u idućim godinama, samo je pitanje po kojoj stopi.

- Ako po tom pitanju ne vjerujete politici, vjerujte stranim investitorima koji shvaćaju da je hrvatsko gospodarstvo najjače u regiji – zaključio je.