22. ožujak 2012.

Zagrebačke pekarne Klara preuzele tvrtku kćer

lider.media
lider.media

Na jučerašnjoj Glavnoj skupštini društva Zagrebačke pekarne Klara, donešena je odluka o pripajanju društva kćeri Klara-Trade.

Tako je odobren ugovor prema kojem tvrtka Zagrebačke pekarne Klara, na čelu s direktoricom Suzanom Gregurić, preuzima Klara Trade kojeg zastupa Natali Okanović, a temeljni kapital se neće povećavati. Vjerovnici Klara – Tradea koji se jave u roku od šest mjeseci od dana objave upisa pripajanja u registar Trgovačkog suda u Zagrebu, dobit će od Zagrebačkih pekarni Klara osiguranje za svoja potraživanja pod uvjetima iz članka 523. ZTD-a.

Prema podacima Poslovna.hr-a Klara-Trade je u 2010. ostvarila 15,28 milijuna kuna ukupnog prihoda, što je smanjenje od 10,2 posto, a istovremeno je povećan i gubitak sa 2,51 milijun kuna na 3,93 milijuna kuna. Grupa Klara u prošloj je godini poslovala s gubitkom od 4,07 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je ostvarena dobit od 476,8 tisuća kuna, podaci su iz nerevidiranog konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke.Ukupni su prihodi Grupe u 2010. iznosili 296,7 milijuna kuna, što je pad od 8,2 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni 8,3 posto, na 286,9 milijuna kuna. Smanjeni su i financijski prihod, sa 3,9 milijuna kuna, na 1,8 milijuna kuna. Grupa je u prošloj godini smanjila i ukupne rashode, za 6,7 posto, na 300,2 milijuna kuna.ZP Klara u prošloj je godini ostvarila pozitivan rezultat, a Prehrana trgovina (vlasnički udio 60,94 posto) i Klara-trade (udio 100 posto) su u gubitku. završile s negativnim rezultatom. U izvješću stoji kako će Grupa nastaviti s optimizacijom poslovnih procesa u svrhu podizanja poslovanja i poslovnog rezultata na višu razinu.