Poslovna scena
StoryEditor

Zagrebački sajam nautike od 22. do 26. veljače

21. Veljača 2012.

Specijalizirani međunarodni Zagrebački sajam nautike, koji će se po 21. put na Zagrebačkom velesajmu (ZV) održati od 22. do 26. veljače, u četiri sajamska paviljona okupit će 290 domaćih i stranih izlagača - proizvođača plovila i prateće opreme iz 27 zemalja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije na ZV-u.

Sajam nautike prvi je sajam kojim ZV počinje ovu poslovnu godinu, uz ostale okupit će i gotovo sve (male) hrvatske brodograditelje te najaviti nautičke trendove za ovu godinu koji su, kako se čuje, na uzlaznoj putanji, kazao je novi direktor ZV-a Mile Trbojević.

Dodavši da je po broju izlagača i izložbenoj površini sajam nautike sličan lanjskom, direktor tog ZV-ovog sajma Zoran Uršulić istaknuo je kako ove godine neće biti skupocjenih i mega plovila, ali će biti više od sto manjih plovila, od čega nekoliko premijera.

Na sajmu će biti izložena i brodska te druga prateća oprema za ronjenje i druge vodene aktivnosti, što će, uz razne atrakcije, poput dva bazena s roniocima i drvenog broda-leuta starog 115 godina, zasigurno privući publiku, vjeruje Uršulić.

Dodaje i kako na sajmu očekuju oko 30 tisuća posjetitelja, široke i stručne publike, koja će i na nekoliko stručnih skupova imati priliku čuti najnovije informacije iz svijeta nautike i male brodogradnje.

Izdvojio je pritom dva okrugla stola o nautici u Hrvatskoj pod zastavom EU te o poslovanju hrvatske pomorske industrije i nautičkom turizmu.

U kvalitetan nastup izlagača i cijeli sajam vjeruje i Romano Pičuljan ispred suorganizatora sajma Udruge hrvatske nautičke proizvodnje, koji je dodao da je s obzirom na tešku situaciju upjeh već to što se sajam organizira.

19. travanj 2024 01:25