Poslovna scena
StoryEditor

Zajednici kulturno umjetničkih udruga grada Velike Gorice Euroherc donirao 50 tisuća kuna

04. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

U prostorima Osnove škole Velika Mlaka u sklopu Eurohercove akcije 20 darova za 20 godina uručena je donacija u vrijednosti 50 tisuća kuna za nabavku nošnji za članove Zajednice kulturno umjetničkih udruga grada Velike Gorice.

Donaciju je predsjedniku zajednice Vladi Štarkelju uručio Krešimir Beloš Fijan, direktor Podružnice Velika Gorica, Euroherc osiguranja. Ovo je bila 10 donacija od 20 planiranih, a ukupna vrijednost je milijun kuna.  Zajednica objedinjava rad svih članica, organizira zajedničke projekte s ciljem promicanja kulturno-umjetničkog amaterizma, zadužena je za organizaciju stručnog usavršavanja svojih članica, a kao krovna institucija u kulturnom amaterizmu služi kao posrednik i u mnogim kontaktima, gostovanjima i razmjenama prijateljstva.

Ističući najvažnije ostvarene projekte, ne može se ne spomeuti organizaciju gradskih smotri folklora, izdanja publikacija i nosača zvuka, kao i nekoliko spektakularnih koncerata s nastupom svih članica. Prisutna je kao potpora u organizaciji međunarodnih festivala, koji se organiziraju na području Velike Gorice: Međunardnog festivala koreografiranog folklora, Međunardnog festivala tamburaške glazbe i tradicijskih glazbala, kao i najnovijeg Međunardnog festivala malih vokalnih sastava.

- Hvala Eurohercu što nas ovako lijepo dariva za svoj rođendan. Ova donacija omogućit će nam nabavku novih narodnih nošnji za naše drage članove. ‘Lepo naše Turopolje, gde su ljudi dobre volje‘ poznati je stih koji se u Velikoj Gorici često spominje, izgovara, pjeva i baš je tako – istaknuo je Vlado Štarkelj.

26. travanj 2024 20:15