Poslovna scena
StoryEditor

Zamjenik predsjednika uprave Zabe imenovan za poslovnog direktora austrijske članice Bank Austria

05. Veljača 2016.

Prošlog su mjeseca iz Unicredita najavili restrukturiranje poslovanja s građanima u Austriji, zacrtavši uštede od 300 milijuna eura. Potom su iz Bank Austria najavili odlazak izvršnog direktora Willibalda Cernka

Talijanska banka UniCredit nastavila je s rošadama u upravi, imenujući u petak zamjenika predsjednika uprave hrvatske članice grupe Zagrebačke banke Romea Collinu za poslovnog direktora austrijske članice Bank Austria. 

Prošlog su mjeseca iz Unicredita najavili restrukturiranje poslovanja s građanima u Austriji, zacrtavši uštede od 300 milijuna eura. Potom su iz Bank Austria najavili odlazak izvršnog direktora Willibalda Cernka.

U petak su iz austrijske banke priopćili da će Helmut Bernkopf 31. ožujka otići s pozicije čelnika odjela za komercijalno bankarstvo, te da će početkom istog mjeseca dužnost poslovnog direktora preuzeti Romeo Collina, trenutno zamjenik predsjednika uprave Zagrebačke banke.

Njegovu će dužnost u Zagrebačkoj banci 1. svibnja ove godine prema priopćenju na internetskoj stranici UniCredita preuzeti aktualni izvršni direktor UniCredit Banka u Srbiji Claudio Cesario.

Collina će pak, između ostalog, preuzeti i dužnost zamjenika izvršnog direktora Bank Austria koju trenutno obavlja čelnik odjela za srednju i istočnu Europu Carlo Vivaldi. Vivaldi će pak do kraja godine prijeći u milansku središnjicu koja će u sklopu planiranog preustroja preuzeti izravno upravljanje velikim odjelom za srednju i istočnu Europu.

Dužnost izvršnog direktora Bank Austria preuzet će 1. ožujka Robert Zadrazil, koji će upravljati svim odjelima osim onog za korporativno i investicijsko bankarstvo, navodi se u priopćenju Bank Austria.

U sklopu planiranog smanjenja troškova u Bank Austria žele prebaciti 3.300 zaposlenih iz vlastitog programa mirovinske štednje u državni mirovinski fond, čemu se protivi austrijsko ministarstvo financija.

19. travanj 2024 02:57