Poslovna scena
StoryEditor

Zapela prodaja HPB-a, stigla samo jedna ponuda

11. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Čini se kako od prodaje Hrvatske poštanske banke u ovoj godini neće biti ništa, iako se najavljivalo da će odluku o novom vlasniku Banski dvori donijeti do kraja mjeseca. Vlada je, naime, za razliku od prvog kruga natjecanja sada dobila samo jednu ponudu.

Iako nitko u Vladi ni u Ministarstvu financija nije htio službeno govoriti o pristiglim ponudama, za čiju je predaju rok istekao u ponedjeljak u ponoć, Novi list neslužbeno iz bankarskih krugova doznaje kako je ponudu predala jedino Erste banka.

Prema istim izvorima OTP nije predao ponudu, a ni ona Erste banke nije bila izdašna. Koliko je Erste ponudila za kupnju HPB-a i je li povećala ili smanjila svoju ponudu u odnosu na prvi krug trebalo bi biti poznato sljedećih dana.

Država navodno neće prodati HPB ako cijena koju je jedini ponuđač istaknuo za više od 99 posto dionica te banke bude ispod očekivanja.

Podsjetimo, u prvom krugu privatizacije Erste banka je za kupnju HPB-a ponudila 130,3 milijuna eura, što je oko milijardu kuna. Mađarska OTP banka koja je i jedna od suvlasnika MOL-a ponudila je za dionice HPB-a između 92 i i 118 milijuna eura.

24. travanj 2024 07:20