04. srpanj 2016.

Započeo novi ZIP akceleratorski program u suradnji s mStartom

lider.media
lider.media

Svečanim potpisivanjem Ugovora započeo novi, akceleratorski startup program u suradnji s tvrtkom mStart. Nakon podužeg perioda razmatranja mnogobrojnih prijava i razgovora s potencijalnim kandidatima, u program su ušla dva tima: Budgeteer i Snaptap.

„U akcelerator smo, s velikim entuzijazmom, pozvali dva tima za koja vjerujemo da imaju inovativan i ambiciozan proizvod. Proizvod i poslovna ideja vrlo su bitni za odluku o izboru, a ono što je nama jednako važno je i tim koji ideju razvija – tim je taj koji čini razliku. Izrazito se veselimo zajedničkoj suradnji, a osim investicije od 100.000 kn u svaki tim, vjerujemo da ćemo i veću vrijednost donijeti kao kompanija koja im može ponuditi kvalitetnu tehnološku podršku, mrežu kontakata i priliku za vrijednu konstruktivnu suradnju s prvim korisnicima iz Agrokor koncerna i njegovih partnera.“ Izjavila je Marina Meštrović, voditeljica Odjela inovacija u mStartu.

„Budgeteer" je web aplikacija namijenjena profesionalcima koji rade u online (digital) marketingu, a pomaže im prilikom planiranja budžeta, implementacije kampanja, evidencije promjena (re-budžetiranja) i izvještavanju.

SnapTap foto-kiosk je odlično rješenje za aktivaciju posjetitelja na lokaciji i korištenje njihovog vlastitog social-media potencijala za najkvalitetniju promociju kluba i/ili sponzora.

Zahvaljujući partnerstvu s mStartom, na početku akceleratorskog programa ovi timovi primaju i investiciju od 100.000 kn za manjinski udio u projektu.

Jedan od osnivača ZIP-a, Mihovil Barančić izjavio je da je “ZIP osnovan kako bi podržao razne startupove i većinom je to ovih godina uspijevao”. Barančić nastavlja: “Čak smo osigurali i investicije za nekolicinu naših startupa putem posebne crowdfunding kampanje. Nadam se da ćemo ovim partnerstvom s mStartom na vođenju ZIP akceleratorskog programa uspjeti cijelu ovu priču dići na novu razinu te da će startupi to znati prepoznati i iskoristiti”.

Podsjetimo, za razliku od postojećeg inkubatorskog programa, akceleratorski se odnosi na timove, odnosno tvrtke koje već imaju proizvod, prototip ili su u finalnoj fazi razvoja, kako bi im se omogućila potpuna posvećenost razvoju projekta, ali i potencijalna implementacija, odnosno testiranje, u poslovnom sustavu Agokora.

Program će trajati šest mjeseci, a cilj programa je ubrzavanje razvoja proizvoda i izlaska na tržište te da po završetku ili kroz trajanje programa tvrtke koje uspješno lansiraju uslugu ili proizvod uspostave poslovnu suradnju s tvrtkama iz koncerna Agrokor.