Poslovna scena
StoryEditor

FOTO: Zavirili smo u novi M-Sanov pogon

24. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

M-SAN Grupa je u Rugvici pokraj Zagreba otvorila svoj novi pogon za proizvodnju LED televizora brenda Vivax.

U pogon je tvrtka investirala 380.000 eura, te zaposlila devet novih radnika, premda će za ukupni kapacitet proizvodnje trebati 30 zaposlenika. Iz M-Sana kažu kako za Vivax imaju planove širenja te marke na tržištu, tako da će se u novome pogonu proizvoditi LED televizori dijagonala od 22‘ do 39‘ inča, kapaciteta do 85.000 komada godišnje.

Prema riječima voditelja brenda Vivax, Vladimira Brkljače, taj je proizvod prošle godine držao osam posto hrvatskog tržišta televizora. Plan je svakako povećati taj tržišni udio u ovoj godini, ali se i dodatno proširiti na tržište Europske Unije, posebice u kontekstu skorog ulaska zemlje u Uniju, ali i novootvorenog pogona. Kako je rekao predsjednik Uprave M-San Grupe, Miroslav Huzjak, prošle je godine M-SAN od cjelokupnog asortimana brenda Vivax uprihodovao 20 milijuna eura, što je 16,7 posto više nego godinu prije.

Inače, M -SAN je već deset godina distributer brenda Vivax za Hrvatsku, a nakon što je i započeo proizvodnju LCD televizora u vlastitoj tvornici u Kini, sada ih proizvodi I u Hrvatskoj.

10. svibanj 2024 22:11