Poslovna scena
StoryEditor

Zavirili smo u novu Ikeinu robnu kuću, pogledajte što pripremaju za otvaranje...

29. Srpanj 2014.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Prvi Ikea katalog na hrvatskom jeziku spreman je za distribuciju koja počinje 1. kolovoza i trajat će do 20. kolovoza, istakli su to na predstavljanju kataloga direktor tvrtke Ikea Hrvatska Dragan Skalušević, voditelj robne kuće Ikea Zagreb George Platzer i Igor Štefanac, regionalni PR menadžer za organizaciju Ikea South East Europe.

Ikea svoja vrata u Hrvatskoj otvara 21. kolovoza, a distribucija kataloga će obuhvatiti više od 500 tisuća kućanstva, odnosno radijus od 60 minuta vožnje do robne kuće u Rugvici. U samoj robnoj kući pronaći će se još dodatnih 224 tisuće kopija. Oni koji su izvan područja distribucije, od 1. kolovoza mogu potražiti digitalnu verziju kataloga.

Cijene u katalogu vrijede cijelu godinu, odnosno od 1. rujna do 31. kolovoza, koliko traje Ikeina financijska godina. Popusta neće biti tijekom prvog na dana otvaranja, sniženja će biti sezonska, a moguća je i kupnja na rate.

Štefanac je podsjetio na povijest nastanka kataloga, jednog od simbola Ikeinog poslovanja,  njegov koncept u kojem sudjeluju globalan tim te proces nastanka koji traje oko godinu i pola dana. On pokazuje ponudu, istaknuo je, stilove, širinu, dubinu i cijene te donosi niz rješenja, ideja i inspiraciju, a ima čak i edukativnu notu. Skalušević pak se osvrnuo na Ikea koncept koji se kreće od vizije kompanije, poslovnih ideja i ideja ljudskih resursi.

- Naša je vizija bolji život za većinu ljudi. Nudimo široki asortiman, dobar dizajn i funkcionalan proizvod po cijenama koje si većina ljudi može priuštiti bez kompromitiranja kvalitete - pojasnio je Skalaušević, dodajući da zajedno s skupcima štede novac.

Naime, kupci aktivno sudjeluju na način da se informiraju o ponudi i samostalno preuzimaju i sastavljaju proizvode, pri čemu se postižu uštede. No, naravno, postojat će i Ikeina transportna i montažerska služba.

Što se tiče hrvatskih proizvođača u Ikei, zasad su u robnoj kući samo proizvodi tvrtke Tvin, ali pregovara se i sa Spin Valisom te proizvođačem plastike iz Splita.

- Kako će završiti pregovori, još ne znamo. Nama nisu potrebni proizvođači konkurentni u Hrvatskoj i regiji, nego u cijelom svijetu - pojasnio je Skalušević.

Više o Ikea Family programu moglo se čuti od Platzera koji je pojasnio kako je riječ o klubu lojalnosti s mnogo pogodnosti i ponuda za vjerne kupce. Članstvo je besplatno, a neke od pogodnosti su Ikea Family asortiman po posebnim cijenama, besplatno osiguranje tijekom prijevoza, neograničen rok povrata zamijene nekorištenih proizvoda, itd. Također, od 1. kolovoza kartica Ikea Family dostupna je online.

20. travanj 2024 09:01