Poslovna scena
StoryEditor

Žekić na čelu predstavništva Privredne komore Srbije u Zagrebu

20. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Privredna komora Srbije početkom travnja otvara predstavništvo u Zagrebu, a prvi direktor bit će Drenislav Žekić. Naime, jučer su Upravni odbor i Skupština Privredne komore Srbije donijeli odluku o otvaranju ureda u Novinarskom domu u Zagrebu, a Žekić će mu biti na čelu dvije godine.

Trenutno je službena procedura u tijeku, a čeka se i upis u registar predstavništva. - Ovo je još jedan korak dalje u uspostavljanju što boljih bilateralnih odnosa u gospodarstvu, a za oba je tržišta važna suradnja. Hrvatska uskoro postaje i članica EU, a Srbija je dio CEFTA-e pa je u tim izmjenjenim okolnostima bitno uspostavljanje što tješnjih gospodarskih odnosa. Suradnja je važna radi investicija, protoka kapitala i ljudi- rekao je za Lider Drenislav Žekić.

Žekić, trenutni predsjednik Upravnog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), diplomirao je na studiju novinarstva, a tijekom bogate karijere u odnosima s javnošću radio je u Podravci, na RTL-u, u Digitel komunikacijama te je osnivač i direktor tvrtke Preclarus komunikacije.Dodatna znanja i stručna usavršavanja stjecao je, među ostalim, u Londonskoj školi za odnose s javnošću (LSPR), Podravkinoj menadžerskoj akademiji (POMAK) i poslovnoj školi na Bledu, te na poslijediplomskom studiju Strategija i korporativno upravljanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Član je i Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA), Hrvatskog oglasnog zbora (HOZA), Hrvatske udruge lobista (HDL).

18. svibanj 2024 12:23