Poslovna scena
StoryEditor

Zeleno svjetlo za plan privatizacije Brodosplita

17. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Ministarstvo gospodarstva zaprimilo je danas Odluku o prihvaćanju izmjena i dopuna Programa restrukturiranja i nacrta Ugovora o privatizaciji Brodosplita. Naime, Republika Hrvatska je Europskoj komisiji 16. srpnja dostavila dokumentaciju, a Eurospka komisija je u redovnoj proceduri usvojila Odluku.

Tako je Tomislav Debeljak, direktor samoborskog DIV-a dobio zeleno svjetlo i od EK kada je u pitanju privatizacija Brodosplita. Naime, DIV je ponudu za kupnju dionica Brodograđevne industrije Split predao još 19. svibnja 2010., da bi Vlada 2. rujna iste godine odlučila nastaviti pregovore s DIV-om. Nakon toga je DIV nastavio usaglašavanje programa restrukturiranja brodogradilišta s konzultantima Europske komisije, pa je program odobren u veljači prošle godine.

Početkom ove godine ponovo su se intenzivirali pregovori i DIV-u je dat rok do kraja veljače da izvrši dodatno dubinsko snimanje što je i učinjeno. Zatim je Vlada 22. ožujka donijela odluku kojom se prihvaća ponuda DIV-a za kupnju 8.073.568 dionica Brodosplita te se nastavilo raditi na privatizacijskom ugovoru. Odluku o tome treba donijeti i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a postupak odobrenja i donošenja rješenja je u tijeku, izvijestili su iz Ministarstva gospodarstva.

25. travanj 2024 15:25