Poslovna scena
StoryEditor

Žgomba novi stari predsjednik UHPA-e

19. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Boris Žgomba ponovno je izabran za predsjednika Hrvatske udruge putničkih agencija, i to, kako neslužbeno doznajemo, uvjerljivom većinom glasova.

Žgombi su protukandidati bili Vladislav Šestan iz Atlasa i Pavle Marković iz Ban TOursa.Kako podsjećaju iz UHPA-e, Boris Žgomba je cijeli radni vijek proveo u turizmu. Kompaniju Uniline, čiji je i predsjednik Uprave, osnovao je 1996. godine kao incoming turoperatora za Hrvatsku. Aktivno je angažiran u turističkim događanjima u zemlji i inozemstvu. 

Osim što je predsjednik ECTAA-e, Europskog udruženja turoperatora i organizatora putovanja, Žgomba je od 2009. godine i predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, prije čega je bio član Upravnog odbora UHPA-e. Uz navedeno, član je i Vijeća Hrvatske turističke zajednice, Turističkog vijeća Istarske županije te Turističkog vijeća Grada Pule, kao i član gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula.

Podsjetimo, članovi UHPA-e realiziraju oko 80 posto organiziranog turističkog prometa u Hrvatskoj. Udruga trenutno broji 248 redovnih članova, turističkih agencija s 498 poslovnice i preko dvije tisuće zaposlenika u turizmu, te 154 pridruženih članova.

02. svibanj 2024 16:49