Poslovna scena
StoryEditor

Zovko umjesto Antunovića na čelo Plinacroa

04. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade za novog predsjednika Uprave Plinacroa predlaže se Marin Zovko, kao i opoziv dosadašnjih članova Zorana Kopića i Dražena Kovača.

Podsjetimo, krajem ožujka Mladen Antunović podnio je ostavku na čelno mjesto u Plinacrou pojasnivši to ‘nefunkcionalnošću i lošom percepcijom Plinacroa u javnosti‘. Moja najveća greška je bila kada sam dao punomoć članovima Uprave da samostalno odlučuju. Kada sam ponišio natječaj za nabavu luksuznih automobila, počinju moji problemi, počinju afere i policijske istrage. Najnovija istraga vezana je uz arbitražni spor Montmontaže i Plinacoa o poslovima vrijednim 56 milijuna kuna. Uvjeren sam da Plinacro taj spor ne može izgubiti. Iza nas je nadprosječno uspješna poslovna godina, no u javnosti se stvorio dojam da je Plinacro tvrtka slučaj. Dolazim iz privatnog biznisa gdje je uspjeh ako menadžer donosi dobit vlasniku. No u politici je bitna i percepcija. I tu nismo uspjeli - priznao je tada Antunović, dodavši da bi ponovio sve odluke koje je donio osim jedne - nikada ne bi dao punomoć članovima Uprave. 

No o čijim podmetanjima iz Uprave je točno riječ, nije htio otkriti:- Istražite - tek je kratko poručio Antunović koji smatra da s obzirom na iskustvo i znanje neće imati problema u pronalasku novog posla u zemlji ili inozemstvu.

25. travanj 2024 16:07