Tržište kapitala
StoryEditor

Cijena dionice Dalekovoda pala 5,7 posto

03. Rujan 2013.

Crobex indeksi Zagrebačke burze danas su oslabili, prekinuvši trodnevni uspon, pri čemu su najviše pale cijene dionica u građevinskom sektoru.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,2 posto, na 1.841 bodu, dok je Crobex10 oslabio 0,37 posto, na 1.037 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 3,2 milijuna kuna, što je otprilike milijun kuna manje nego jučer u ovo doba.

-Domaće tržište u blagom je minusu, uz slab promet. Najviše se trguje dionicom Luke Ploče. Poticajnih vijesti nema, pa investitori niti nemaju smjernica- ističe Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Dionicom Luke Ploče do podneva je ostvareno 500 tisuća kuna prometa, a cijena joj je oslabila 0,11 posto, na 500 kuna.

Po prometu slijedi dionica HT-a, s 464.000 kuna, uz blagi pad cijene - za 0,24 posto, na 182 kune.

Najveće gubitke zabilježio je, pak, građevinski sektor, pa je među sektorskim indeksima Crobexkonstrukt u najvećem minusu, od 2,9 posto.

Pritom je cijena dionice Dalekovoda pala 5,7 posto, na 34,4 kune. Ta je tvrtka danas izvijestila da je predsjednica Trgovačkog suda Nada Nekić Plevko odbila njezin zahtjev za izuzećem suca Mislava Kolakušića, pa će on i dalje rješavati predstečajnu nagodbu Dalekovoda.

U Dalekovodu zasad to ne žele komentirati, samo podsjećaju da teče rok u kojem je Ustavni sud naložio nastavak postupka predstečajne nagodbe.

Još veći gubitak pretrpjela je dionica IGH, čija je cijena pala više od 8 posto. Dionica Tehnike na gubitku je 2,48 posto, a za otprilike 0,5 posto pale su i cijene dionica Ingre te Hiodroelektre niskogradnje.

Nešto veći dobitak među likvidnijim izdanjima bilježi dionica Cavtat hotela, s rastom cijene za gotovo 4 posto.

02. svibanj 2024 05:23