Tržište kapitala
StoryEditor

CO će objaviti ponudu za preuzimanje Croatia Lloyda

19. Prosinac 2012.

Croatia osiguranje (CO) je putem Zagrebačke burze objavilo da namjerava objaviti dobrovoljnu ponudu za preuzimanje Croatia Lloyda d.d., Zagreb.

Temeljni kapital društva za reosiguranje Croatia Lloyd iznosi 116,06 milijuna kuna i podijeljen je na 145.076 redovnih dionica, svaka nominalne vrijednosti 800 kuna. Croatia osiguranje drži 137.299 dionica Croatia Lloyda, što predstavlja 94,64 posto od ukupnog broja dionica.

Iz Croatia osiguranja najavljuju da će, u roku propisanom Zakonom o preuzimanju dioničkih društava, objaviti dobrovoljnu javnu ponudu za preuzimanje prema svim dioničarima Croatia Lloyda s ciljem stjecanja svih preostalih dionica po cijeni i drugim uvjetima javne ponude koje odobri Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga.

Nedugo nakon objave Croatia osiguranja, Zagrebačka burza je privremeno obustavila trgovinu redovnim i povlaštenim dionicama Croatia osiguranja (CROS-R-A i CROS-P-A). Trgovanje tim dionicama je obustavljeno danas do 11 sati, što je, prema ocjeni Burze, dovoljno razdoblje da se steknu uvjeti za fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka.

19. travanj 2024 17:15