Tržište kapitala
StoryEditor

Crobexi u blagom plusu, nešto veći promet nego jučer

14. Kolovoz 2012.

Na Zagrebačkoj burzi danas je promet nešto veći nego jučer, a i Crobexi su u blagom plusu, uglavnom pod utjecajem pozitivnog raspoloženja na europskim burzama. Crobex indeks oko podneva bio je u plusu 0,33 posto, na 1.694 boda, a Crobex10 0,35 posto, na 923 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 2,6 milijuna kuna, što je 1,5 milijuna više nego jučer u ovo doba.- Na domaćem tržištu nešto je veći promet nego jučer, a i Crobexi su u blagom plusu, ponajviše pod utjecajem pozitivnog raspoloženja na europskim burzama - kaže Nigela Bubalo, brokerica u investicijskom društvu Credos. Na europskim burzama cijene dionica danas su ojačale, poduprte najnovijim podacima iz njemačkog i francuskog gospodarstva. Njemačko gospodarstvo, naime, u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvarilo je blagi rast aktivnosti, dok je francusko stagniralo, što ukazuje da ta dva najveća europska gospodarstva odolijevaju recesiji dok je većina europskih država podlegla dužničkoj krizi.

Londonski Ftse i pariški CAC indeks oko podneva bili su na dobitku 0,5 posto, a frankfurtski DAX 0,8 posto. Na domaćem tržištu promet zasad je jedina s milijunskim prometom dionica HT-a. Cijena joj je blago ojačala, za 0,09 posto, na 205,5 kuna. Slijedi dionica Vupika, s 342 tisuća kuna prometa i rastom cijene za 1,53 posto, na 89,99 kuna. U slabašnoj trgovini prometi iznad 100 tisuća kuna ostvareni su još i dionicama HUP-a Zagreb, Belja i Tiska. Zbog blagdana Velike Gospe sutra Burza ne radi. Prvi sljedeći radni dan je u četvrtak.

26. travanj 2024 11:14