Aktualno Preporučeno Tržište kapitala

Dionica Tehnike pala i 45 posto nakon objave rezultata poslovanja

Zagrebačkoj
Foto: Tehnika.hr
Goran Litvan

Nakon objave rezultata poslovanja za 2018. dionice Tehnike na Zagrebačkoj burzi pale su i do 45 posto u odnosu na početnu cijenu. Zadnja transakcija zabilježena je prošlog četvrtka na 126 kuna po dionici. Danas, samo pola sata nakon objave rezultata – pad prihoda od 38,9 posto i rast gubitaka od 106 posto – cijena je pala na 109 kuna, da bi se kasnije tokom dana dionice prodavale i za 70 kuna, pa je cijena vraćena na 76 kuna, što je 40 posto niža vrijednost dionice nego prije objave rezultata.

Na upit s burze iz Tehnike je stiglo očitovanje u kojem se izjavljuje da im ‘nisu poznate nove okolnosti, niti činjenice, koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu financijskog instrumenta uvrštenog na uređeno tržište Zagrebačke burze, a koje nisu, kao informacije, ranije dostavljene Burzi. Ukoliko ćemo imati neke nove/promijenjene cjenovno osjetljive informacije, obavijestit ćemo Burzu i javnost’, stoji u očitovanju Tehnike.

Investitori su u utorak protrgovali 861 komad dionica Tehnike, što je promet od 71.600 kuna. Nije puno, ali ilustrira povjerenje ulagača.

Komentari