03. travanj 2013.

Dionica Vira najtrgovanija s 4 milijuna kuna prometa

Nakon jučerašnjeg minusa od otprilike pola posto, indeksi Zagrebačke burze danas su se stabilizirali, a i promet je porastao, pri čemu je u najvećem fokusu investitora dionica Vira.

Tijekom jutra indeksi su se kretali između negativnog i pozitivnog područja. Oko podneva, pak, Crobex bio u plusu 0,06 posto, na 1.999 bodova, a Crobex10 0,15 posto na 1.111 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je gotovo 7 milijuna kuna, što je otprilike 5 milijuna više nego jučer u ovo doba. Najveći promet ostvaren je dionicom Vira, 4 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 1,65 posto, na 650 kuna.

Promet iznad milijun kuna ostvaren je još i dionicom HT-a, a cijena joj je u blagom minusu, za 0,06 posto, na 216,26 kuna.

Od većih gubitnica izdvaja se dionica Atlantske plovidbe, čija je cijena potonula 4,83 posto, a od dobitnica dionice Đure Đaković Holdinga i Podravke, s rastom cijene za nešto više od 1 posto.

-Nakon što su Crobexi u prvom tromjesečju porasli otprilike za 15 posto, otvorio se prostor za korekciju tržišta. No, to ne zabrinjava, jer bi se time mogli stvoriti uvjeri za daljnji zdravi uzlet- kaže Siniša Gašparević, investicijski savjetnik Sektora riznice i investicijskog bankarstva Banke splitsko-dalmatinske.

Tehnička slika tržišta, pak, pokazuje divergenciju Crobexa i indikatora relativne snage (RSI), navodi Gašparević.

-RSI je prije 12 dana probio trend liniju, a Crobex jučer. Podršku će Crobex pokušati pronaći na Fibonaccijevim linijama – prvu na 1.950 bodova, a iduću na 1.900 bodova. S druge pak, strane, na prvi otpor Crobex bi mogao naići oko 2.025 bodova- zaključuje Gašparević.