Tržište kapitala
StoryEditor

Erste Plavi traži dobrovoljce za veću mirovinu

05. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Svi građani Zagreba koji u ponedjeljak, 08. lipnja, od 8 do 19.00 sati posjete poslovnicu Erste banke u Berislavićevoj 2 dobit će detaljne informacije o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji i njenim prednostima.

Stručno informiranje za građane, u organizaciji dobrovoljnog mirovinskog fonda Erste Plavi provodi se u sklopu kampanje Tražimo dobrovoljce za veću mirovinu koja će uz Zagreb posjetiti još devet gradova diljem Hrvatske.

- Ovom kampanjom Erste Plavi želi olakšati građanima pristup dodatnim informacijama o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji te ih potaknuti da o mirovini počnu razmišljati na vrijeme kako bi si, već uz mala mjesečna ulaganja od 100 do 500 kuna mjesečno, osigurali dodatne prihode. Dobrovoljna mirovinska štednja ima snažan i zasad nedovoljno iskorišten potencijal jer, već i s malim iznosima uplata, građani mogu ostvariti pravo na državna poticajna sredstava koja iznose do 15% godišnje uplate, a prosječni godišnji prinosi naših dobrovoljnih fondova iznose gotovo 6% godišnje, što je zaista dobar rezultat, izjavila je Marta Meštrov, direktorica marketinga i prodaje Erste Plavog.  

Svi građani mogu postati članovi dobrovoljnog mirovinskog fonda, a štednju za njih mogu uplaćivati i treće osobe, poput roditelja ili poslodavaca. Poslodavci koji svoje zaposlenike nagrađuju dobrovoljnom mirovinskom štednjom mogu ostvariti poreznu olakšicu do 6.000 kuna godišnje po zaposleniku. Najmanji iznos koji se može uplatiti iznosi 100 kuna mjesečno, a mirovina se može početi isplaćivati već s navršenih 50 godina, bez obzira na to je li član u radnom odnosu ili nije. Uz državne poticaje moguće je ostvariti i dodatnu zaradu od 15% godišnje na ukupan uplaćeni iznos. Pomoću kalkulatora dobrovoljne mirovinske štednje građani mogu samostalno izračunati koliko će tijekom vremena uštedjeti.

23. travanj 2024 13:36