Tržište kapitala
StoryEditor

Franck ‘zakasnio‘ obavijestiti ZSE o promjenama u Upravi

23. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Uprava Zagrebačke burze, na čelu s predsjednicom Ivanom Gažić, javno je opomenula Franck. Naime, ta je kompanija 26. siječnja ove godine Burzi dostavila dvije obavijesti.

U prvoj objavi stoji kako je Nadzorni odbor Francka na sjednici održanoj dana 13. travnja 2011. donio odluku o imenovanju novoga člana Uprave - Hrvoja Bujana, s mandatom od 4 godine, koji počinje 13. travnja 2011. U drugoj navode da je NO 30. lipnja prošle godine donio odluku o razrješenju člana Uprave sa danom 31. prosinca 2011., a riječ je o Zvonimiru Šćurecu.

Tako su prekršili članak 140. Pravila Burze prema kojem je izdavatelj dužan bez odlaganja izvijestiti ZSE i javnost o svakoj materijalnoj  činjenici, osim ukoliko se koristi pravom na odgodu javnog objavljivanja, u kojem slučaju takva činjenica ima status Povlaštene informacije. Krajem ožujka Odbor za disciplinske mjere Burze raspravljao je o tom slučaju te predložio izricanje javne opomene Francku jer nije bez odlaganja izvijestio Burzu i javnost o materijalnim činjenicama vezanim uz promjene u upravi.

07. svibanj 2024 03:57