Aktualno Preporučeno Tržište kapitala

Hit na burzi: Novi ugovor lansirao dionicu Dalekovoda

Alen Premužak
Tin Bašić

Koliko su investitori na domaćem tržištu kapitala gladni dobrih poslovnih vijesti pokazuje i dionica Dalekovoda. Nakon objave da je Dalekovod sklopio nove poslove vrijedne više od 15 milijuna eura, uslijedila je pojačana kupnja dionica na Zagrebačkoj burzi što je dovelo i do snažnog porasta cijene.

Podsjetimo, Dalekovod, na čijem čelu je Alen Premužak, sklopio je novi posao težak 15 milijuna eura, od čega se više od 12 milijuna eura odnosi na potpisani ugovor s norveškim investitorom, a kompanija je izabrana kao najpovoljniji ponuđač i na natječaju švedskog investitora, što je posao vrijedan više od tri milijuna eura.

>>> Dalekovodu novi poslovi u Norveškoj i Švedskoj vrijedni 15 milijuna eura

O kakvom je interesu investitora riječ, pokazuje i podatak da je u cijeloj 2018. godini, u samo 30 trgovinskih dana protrgovano više od 10.000 dionica Dalekovoda. A u utorak, nešto više od dva sata prije kraja trgovanja, investitori su protrgovali više od 10.000 komada.

Napomenimo i to da je u ovih 30 dana većeg intenziteta trgovanja, većina puta bila riječ o prodaji dionica, odnosno padu cijene.

Ukoliko se rast od 7,9 posto zadrži do kraja dana, to će biti treći najbolji rezultat Dalekovodove dionice u ovoj godini. Cijena se zadržala na 7,92 kune.

Komentari