Aktualno Tržište kapitala

Hoće li Crobex indeksi drugi tjedan zaredom zabilježiti dobitke?

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi u blagom plusu u odnosu na početak tjedna, a porastu li u petak, i ovoga bi tjedna, drugog zaredom, zabilježili dobitke. Svih pet analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, danas očekuje stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks oslabio je jučer 0,12 posto, na 1.786 bodova, a Crobex10 za 0,07 posto, na 1.038 bodova, pa su skliznuli s najviših razina u godinu dana. No, u odnosu na početak tjedna, Crobex je u plusu oko pola boda, dok je Crobex10 ojačao otprilike 0,7 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je jučer 10,5 milijuna kuna, što je oko 3 milijuna više nego dan prije. Najlikvidnija je, s prometom od 4,12 milijuna kuna, bila dionica Valamar Riviere. Cijena joj je skočila 3,26 posto, na novu rekordnu razinu od 29,43 kune.

Kako analitičari ističu, vijest o izgradnji nova dva ljetovališta u koje planira uložiti 500 milijuna kuna potakla je značajan interes ulagača za dionicom Valamar Riviere. Po likvidnosti je slijedila dionica Hidroelektre niskogradnje, s prometom od 1,28 milijuna kuna, a cijena joj je potonula gotovo 18 posto, na 10,52 kune. Milijunski promet ostvaren je i dionicom HT-a, a cijena joj je pritom oslabila 0,19 posto, na 143 kune. Među likvidnijim izdanjima po skoku cijene istaknula se jučer dionica Badela, za 15,83 posto, a potom dionica Optima telekoma, za 4,57 posto.

Najveća je gubitnica, pak, bila dionica Kreditne banke Zagreb, čija je cijena potonula 20 posto, dok je dionica Đuro Đaković Holdinga pojeftinila 4,6 posto.

Komentari