Tržište kapitala
StoryEditor

I Franck odlazi s Burze

31. Kolovoz 2013.

Glavna skupština Francka odlučila je danas da se dionice te kompanije povuku sa Zagrebačke burze, a odlučila je i o povećanju temeljnog kapitala u što je raspoređen i veći dio prošlogodišnje dobiti tvrtke, objavljeno je iz Francka.

Franck povlači sve dionice, odnosno 427.170 redovnih dionica, svaka nominale 600 kuna, iz uvršenja Zagrebačke burze s danom upisa odluke o povlačenju u sudski registar, izvijestili su iz Francka u priopćenju o danas održanoj skupštini koje je objavljeno putem službenog registra objavljenih informacija Hanfe.

Postupak povlačenja dionica Francka s Burze pokrenut će se, kako se navodi, odmah po zaključenju glavne skupštine.

Franck, kako se ističe, neopozivo izjavljuje da se obvezuje od svih dioničara koji na glavnoj skupštini glasuju protiv ove odluke otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu utvrđenu odredbama Zakonom o tržištu kapitala, odnosno po prosječnoj cijeni dionica koja je ostvarena na Zagrebačkoj burzi izračunata kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na Burzi u zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva na glavnu skupštinu u glasilu društva.

Po podacima iz obavijesti, odluka o povlačenju dionica s Burze usvojena je sa 357.907 glasova, ili s 98,57 posto zastupljenih glasova na skupštini, a protiv je bilo 5.185 glasova, ili 1,43 posto zastupljenih glasova na skupštini.

Dioničari Francka odlučili su i o raspodjeli prošlogodišnje dobiti te povećanju temeljnog kapitala, a odlučili su i da se iz zadržane dobiti za 2010. godinu dioničarima isplati dividenda u iznosu od 10,00 kuna po dionici.

Franck je u prošloj godini ostvario neto dobit od 34,5 milijuna kuna, a odlukom skupštine veći će se dio dobiti, ili iznos od 31,35 milijuna kuna reinvestirati unosom u temeljni kapital tvrtke, dok se preostalih 3,15 milijun kuna raspoređuje u zadržanu dobit.

Temeljni kapital Francka povećan je s iznosa od 256,3 milijuna kuna na iznos od 290,5 milijuna kuna, odnosno za 34,2 milijuna kuna, od čega većim dijelom iz prošlogodišnje neto dobiti (31,35 milijuna kuna), a dijelom iz ostalih rezervi (2,8 milijuna kuna).

Temeljni kapital povećava se povećanjem nominalnog iznosa dionica za 80 kuna, sa dosadašnjih 600 kuna, na 680 kuna.

Dioničari Francka na skupštini su odlučili i da se statut te tvrtke dopuni novim djelatnostima - proizvodnja, opskrba, prijenos i distribucija električne energije te usluge prihvata, skladištena i otpreme robe.

07. svibanj 2024 00:48