Tržište kapitala
StoryEditor

Imovina Erste Adriatic Bonda premašila 300 milijuna kuna

03. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Šesnaest mjeseci od osnutka, Erste Adriatic Bond postao je najveći obveznički fond na hrvatskom tržištu te premašio 300 milijuna kuna imovine.

Na dan 31. listopada 2014. neto imovina Erste Adriatic Bonda iznosila 302.893.508,02 kn, a od početka rada, 28. lipnja 2013. godine, ovaj je obveznički fond ostvario prinos od 8,82 % ulaganjem  u obveznice Republike Hrvatske kao i u državna izdanja zemalja središnje i jugoistočne Europe kao što su Austrija, Slovenija, Rumunjska i ostale zemlje iz okruženja, navode iz ovog Fonda.

Erste Adriatic Bond, fond pod upravljanjem društva Erste Asset Management, namijenjen je konzervativnijim ulagačima kojima je cilj ostvariti odgovarajući prinos ulaganjem svojih sredstava na preporučeno razdoblje od barem dvije godine. Fond je namijenjen fizičkim i pravnim osobama koji su spremni prihvatiti umjerenu razinu rizika, uz adekvatan povrat na uložena sredstva.

- Iznimno smo zadovoljni što smo u ovako kratkom vremenu postigli izvanredne rezultate te je fond premašio visokih 300 milijuna kuna. Osim što su klijenti prepoznali tržišnu poziciju fonda, koji plasira sredstva u državne obveznice zemalja članica EU i državne obveznice susjednih nam zemalja, činjenica je da klijenti sve više traže nove instrumente koji potencijalno mogu ostvariti relativno visoke prinose, uz sigurnost  koju nudi ulaganje u državne vrijednosne papire - pojasnio je predsjednik Uprave društva Erste Asset Management d.o.o., Josip Glavaš.

Erste Asset Management upravlja s ukupno četiri otvorena investicijska fonda, a uz obveznički fond Erste Adriatic BOND to su još novčani fondovi Erste MONEY i Erste EUROMONEY, i dionički fond Erste ADRIATIC EQUITY. Imovina pod upravljanjem Erste Asset Managementa uključujući uslugu upravljanja privatnim portfeljima 31. listopada 2014. iznosila je više od 3,10 milijardi kuna, ne uključujući Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, što predstavlja porast od čak 13,55 % u odnosu na početak godine.

25. travanj 2024 06:46