Tržište kapitala
StoryEditor

Imovina obvezničkog investicijskog fonda Erste Adriatic Bond premašila milijardu kuna

07. Rujan 2016.

Imovina obvezničkog investicijskog fonda Erste Adriatic Bond premašila je iznos od milijardu kuna, a prinos tog fonda od početka ove godine do 6. rujna iznosio je 4,80 posto, izvijestili su u srijedu iz tvrtke koja upravlja tim fondom, Erste Asset Managementa.

Imovina Erste Adriatic Bonda iznosila je u utorak 1,03 milijarde kuna, a iz Erste Asset Managementa ujedno ističu da trenutno tri njihova fonda imaju imovinu veću od milijarde kuna.

Erste Adriatic Bond namijenjen je konzervativnijim ulagačima, fizičkim i pravnim osobama kojima je cilj ostvariti prinos ulaganjem sredstava na preporučeno razdoblje od barem dvije godine, uz umjerenu razinu rizika. Fond pretežno ulaže u dužničke vrijednosne papire i instrumente tržišta novca na području Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hecegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Rumunjske, Mađarske i Bugarske.

Ukupna iimovina pod upravljanjem Erste Asset Managementa u Hrvatskoj, uključujući uslugu upravljanja privatnim portfeljima, na dan 6. rujna, iznosila je više od 4,37 milijardi kuna, od čega je 3,67 milijadi u UCITS fondovima, 237 milijuna u alternativnim fondovima te 473 milijuna u indvidualnim portfeljima. Imovina pod upravljenjm tijekom 2016. godine porasla je za više od 30 posto.

25. travanj 2024 16:59