Tržište kapitala
StoryEditor

Kupci nezainteresirani za paket dionica Sunčanog Hvara od 162,7 milijuna kuna

13. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

U postupku javne dražbe za prodaju državnog udjela u Sunčanom Hvaru nije bilo iskazanih ponuda za kupnju, objavila je u ponedjeljak Zagrebačka burza.  Dražba na Zagrebačkoj burzi održana je danas po nalogu Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), a na prodaju je bilo ponuđeno 5,8 milijuna dionica koje čine 29,94 postotni udio u Sunčanom Hvaru. Riječ je dionicama koje su u vlasništvu države, CERP-a i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB).

Nominalna vrijednost ponuđenih dionica iznosi 116,26 milijuna kuna, dok je u pozivu za javnu dražbu taj paket ponuđen po početnoj cijeni od 162,77 milijuna kuna, odnosno 28 kuna po dionici.

No, po završetku dražbe s Burze su izvijestili kako "u postupku javne dražbe nije bilo iskazanih ponuda na kupnju".

O prodaji dionica Sunčanog Hvara putem dražbe na burzi odluku je donijelo Upravo vijeće CERP-a sredinom svibnja ove godine. U odluci se, uz ostalo, navodi da u slučaju da se ne prodaja dionica na prvoj dražbi ne realizira, CERP neprodane dionice "može prodavati unutar knjige ponuda u modalitetu redovne trgovine, izlaganjem dionica u dogovoru s ovlaštenim investicijskim društvom na sustav uređenog tržišta kapitala i/ili kroz određeni vremenski period ponovno pokrenuti prodaju putem javne dražbe", ali i da se Upravnom vijeću Centra može predložiti i donošenje odluke o promjeni načina raspolaganja dionicama Sunčanog Hvara.

16. travanj 2024 09:52