Tržište kapitala
StoryEditor

Kupci su sve više skloni mobilnom plaćanju

25. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

MasterCard (NYSE:MA) i agencija za istraživanje PRIME Research objavile su rezultate drugog godišnjeg istraživanja na svjetskoj razini „MasterCard Mobile Payments Study“, koje je pratilo preko 13 milijuna komentara na društvenim medijima: Twitteru, Facebooku, blogovima i forumima diljem svijeta.

Ovo istraživanje pokazuje da se sklonost mobilnim plaćanjima povećava, kao i da upotreba od strane potrošača i prihvat na strani trgovaca brzu rastu. Stav 88% trgovaca prema mobilnom plaćanju je pozitivan, a mnogi od njih ističu prihvat mobilnih plaćanja kao konkurentsku prednost.

Trgovci koji nemaju prihvat mobilnih plaćanja mogli bi se naći u nepovoljnom položaju jer potrošači sve češće žele koristiti mobilna plaćanja.

Ovo istraživanje ukazuje na 2013. kao godinu kada su se mobilna plaćanja transformirala iz koncepta u upotrebu. „Usvojitelji“ odnosno oni koji su koristili mobilna plaćanja sudjelovali su u 81% razgovora o njima na društvenim medijima tijekom 2013.

Ovaj podatak predstavlja preokret u odnosu na 2012. kada je samo 32% sudionika u razgovorima o mobilnim plaćanjima zapravo i koristilo mobilna plaćanja. Iako i dalje postoji određena zabrinutost u pogledu sigurnosti mobilnih plaćanja, ovo istraživanje pokazuje da su potrošači i trgovci presli iz razmisljanja„zašto koristiti mobilna plaćanja“ na razmišljanje „koju opciju za mobilna plaćanja treba koristiti?“

Zapravo, 2014. bi mogla biti godina kada će se formirati dugoročna veza između mobilnih robnih marki i kupovine, što znači da će potrošači koji trenutačno razmatraju korištenje mobilnih plaćanja imati razlicite opcije i siroku ponudu kad se odluce koristiti mobilna plaćanja, zaključuje se u istraživanju.

26. travanj 2024 10:41