Tržište kapitala
StoryEditor

Lumia zainteresirala ulagače?

14. Svibanj 2013.

Na Wall Streetu se danas očekuje pad cijena dionica, budući da su ulagači odlučili uzeti predah nakon nedavnog uzleta koji je rezultirao novim rekordnim vrijednostima indeksa Dow Jones i S&P 500.

Terminski S&P 500 indeks bio je u 14,00 sati u minusu 1,9 bodova i ispod fer vrijednosti, Dow Jones bio je na gubitku 27 a Nasdaq indeks 2,75 bodova.

U proteklih nekoliko dana američko tržište dionica bilježilo je blage oscilacije između pozitivnog i negativnog područja budući da je završetak sezone objave poslovnih izvješća, uz mršav raspored objave gospodarskih pokazatelja, trgovcima pružio malo jasnih smjernica u trgovanju dionicama. Ipak, indeks S&P u plusu je većem od 14 posto od početka godine.

Dok su analitičari mišljenja da dugoročni trend ostaje pozitivan, mnogi očekuju da će se zamah, u slučaju izostanka pozitivnih katalizatora, uskoro iscrpiti. Obujam trgovanja bio je slabiji od prosječnog a i volatilnost je niska posljednjih dana.

Među dionicama u fokusu danas bi mogla biti ona Nokije, nakon što je finska kompanija predstavila novu verziju linije pametnih telefona Lumia. Njezine dionice oslabile su 4,7 posto u predtrgovanju. Na strani dobitnika mogla bi pak biti dionica kompanije Tesla Motors, nakon skoka od 3,9 posto u predtrgovanju.

Na europskim je tržištima trgovina danas uglavnom bila oprezna zbog slabijih od očekivanih pokazatelja iz Njemačke, pri čemu je londonski FTSE oko 14,30 sati bio u plusu 0,18 posto, frankufurtski DAX 0,4 posto a pariški CAC 0,05 posto.

25. travanj 2024 00:45